İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD Büyükelçisi’nden dini mekanlara kritik ziyaretler ABD, “Din özgürlüğünü ve Rum Ortodoks Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılmasını şiddetle destekliyor.”

Haber: Sibel Yeşilmen

ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield İstanbul’daki önemli dini mekanları ziyaret etmeyi sürdürüyor. İstanbul-Edirne-İstanbul trafiğinde Büyükelçi Satterfield önemli görüşmelerde de bulunuyor.

Büyükelçi Satterfield ziyaretlerine Ayasofya’dan başladı ve 86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya Camii’ni geçtiğimiz günlerde ziyaret ederek, yürütülen yenileme ve restorasyon çalışmalarını daha iyi anlamak için yetkililerden bilgi aldı.

Büyükelçi Satterfield, İstanbul’da ayrıca Rüstem Paşa Camii, Fethiye Camii ve Müzesi (Pammakaristos Manastırı) ve Tekfur Sarayı’nı ziyaret etme imkanı buldu.

Ardından Edirne’ye geçerek Büyükelçi Satterfield, tüm gün boyunca, Edirne’nin tarih ve kültürünü temsil eden Selimiye Camii, Eski Cami, Üç Şerefeli Camii, Edirne Büyük Sinagogu, Yalnız Göz Köprüsü, Sultan II. Beyazıt Köprüsü ve Sağlık Müzesi gibi bir çok tarihi yeri ziyaret etti.

Büyükelçi Edirne sonrası tekrar İstanbul’a geldi. İstanbul’da önemli bir görüşmede bulundu. Fener Rum Patriği Bartholomeos ile bir araya geldi. Aya Triada Manastırı’nı ziyaret etti. ABD’nin sosyal medya hesaplarından bu ziyaretlere ilişkin verilen mesaj: ABD, “Din özgürlüğünü ve Rum Ortodoks Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılmasını şiddetle destekliyor.” şeklinde oldu.

Büyükelçi Satterfield ayrıca Büyükada’da bulunan ve 20.000 metre karelik bir alana sahip olan tarihi Prinkipo Rum Yetimhanesi’ni ziyaret etti. Yetimhane, Avrupa’nın en büyük, dünyanın ikinci büyük ahşap binası. Bina, 1903 ila 1964 arasında yetimhane olarak hizmet vermişti

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights