İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD ile anlaşma

Haber: Sibel Yeşilmen

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile ABD’nin Ankara Büyükelçisi David M. Satterfield arasında bugün Türkiye ile ABD’nin kültür varlıklarının korunmasına yönelik iş birliği anlaşması imzalandı.

Bakan Erson anlaşmaya ilişkin olarak, “Önleyici tedbirler, uluslararası yardımlaşma ve eser iadesini kapsayan üçlü bir stratejiyle hayata geçirdiğimiz bu anlaşmayla, ülkemizden yasa dışı yollarla çıkarılarak ABD’ye götürülen eserlere el konulacak ve Türkiye’ye iadesi sağlanacaktır.Anlaşma çerçevesinde karşılıklı sergiler, kültürel aktiviteler ve entelektüel etkileşimi sağlayacak her türlü ortak etkinliği de gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. İnşallah Türkiye ve ABD arasında kültürel diplomasinin daha güçlü işlediğini göreceğiz.Bu tarihî öneme sahip anlaşmanın gerçekleşmesi için bizlerle güçlü bir iş birliği içerisinde çaba gösteren Büyükelçi Sayın Satterfield’a ve ekibine teşekkür ediyor, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğümüzdeki değerli mesai arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Hayırlı olsun.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada ise, ABD Büyükelçiliği, Türkiye’nin paha biçilmez kültür mirasını korumak için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği yapma imkanını memnuniyetle karşılamaktadır.” denidi.

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights