İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“ABD ile Ortak Çalışma Grubu”… Çavuşoğlu kapalı oturumda ne dedi?

Sibel Yeşilmen

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün 2020 Dış politikasını değerlendirdiği bir basın toplantısı yaptı. Toplantı Ankara’daydı. Ben de haber kanallarının verdiği kadarıyla izleme fırsatı buldum. İlk bölüm kameraların önünde açık yapıldı sonra kapalı bölüme geçildi.

Bakan Çavuşoğlu, kameraların önünde, “ABD yaptırım kararından sonra daha önce bizim teklif ettiğimiz, gelin bir Ortak Çalışma Grubu kuralım ve bu konuyu kendi aramızda çözmeye çalışalım, teklifinde bulunmuştuk, şimdi o teklif ABD tarafından geldi, biz tabiatıyla her zaman diyalogtan yana olduğumuz için o teklife de evet dedik ve uzmanlar düzeyinde görüşmeler de başladı.2021’de yeni yönetimle ilişkilerimizi daha sağlıklı bir şekilde götürmek için biz hazırız, varolan bazı sorunların çözümü konusunda da adım atmaya da biz Türkiye olarak varız, umarım yeni yönetim de bu anlayış içinde olur ” dedi.

Edinilen bilgiye göre ise, Bakan Çavuşoğlu, toplantının kapalı bölümünde “ABD ile S-400 konusunda Ortak Çalışma Grubu kurulmadı. Teknik görüşmeler var” dedi. Çavuşoğlu, “Türkiye ile ABD makamları arasında yaptırımlar konusunda teknik seviyede bir Çalışma Grubu kurulacağını” söyledi.

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights