İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çavuşoğlu ne dedi?

Son güncelleme tarihi 17 Şubat 2021

Haber: Sibel Yeşilmen

PKK’nın kaçırdığı 13 sivil vatandaşımızın öldürülmesi sonrasında, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price: Eğer PKK’nın elindeki sivillerin ölümüne dair haberler doğruysa en şiddetli şekilde kınıyoruz” açıklamasında bulundu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan cevap gecikmedi. Bakan Çavuşoğlu, “Görüyoruz ki sözde terörle mücadele ettiğini söyleyen ülkeler PKK’nın bu katliamına karşı sessizler ya da ‘eğer’ ve ‘ama’larla geçiştirmeye çalışıyorlar.” dedi.

Price açıklamasında, NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız ve hayatını kaybedenlerin ailelerine de taziyelerimizi iletiyoruz.” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise şunları söyledi: PKK terör örgütü her zaman olduğu gibi kalleşliğini gösterdi ve dün gece, hatta bir gün öncesi, daha önce kaçırdığı 13 masum insanımızı katletti. Elbette şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, kalmayacak ve bu teröristleri de temizleyeceğiz. Ama bu iki gün içinde görüyoruz ki sözde terörle mücadele ettiğini söyleyen ülkeler PKK’nın bu katliamına karşı sessizler ya da ‘eğer’ ve ‘ama’larla geçiştirmeye çalışıyorlar.”

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights