İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Arabasında Türk Bayrağı taşıyacak bu adam. Rüşvetçiler büyükelçi olarak atanıyor?”

Sibel Yeşilmen

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 7 Aralık tarihinde, TBMM Genel Kurulunda, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin görüşmelerinde yaptığı konuşmada Dışişleri Bakanlığı ve Büyükelçiler bağlamında aşağıdaki sözleri dikkat çekmişti.

Türkiye Cumhuriyeti devleti Millî Kurtuluş Savaşı’nı veren bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti devletine, rüşvet alan kişinin büyükelçi olarak atanması yakışır mı ya? 2 kişi ya! Ya, rüşvet aldığı belli, rüşvet aldı çikolata kutularında. Öbürünün de rüşvet belgesini mahkemedeki dosyadan çıkarıp açıkladım. Büyükelçi atadınız ya! Arabasında Türk Bayrağı taşıyacak bu adam. Benim ağırıma gidiyor, sizin ağırınıza gitmiyor mu, sizin ağırınıza gitmiyor mu ya? Onu da söyleyeyim: Sizin içinizde son derece değerli insanlar var; bakın, eleştiriyorum ama son derece değerli insanlar var, Türkiye’yi en iyi temsil edecek insanlar var. Ya, bu insanlar varken neden rüşvetçiler büyükelçi olarak atanıyor, neden? Benim aklım bunu almıyor ama sizin bir gerekçeniz varsa çıkıp bu kürsüden söylersiniz “Şunun için, biz, rüşvetçileri büyükelçi olarak atıyoruz.” biz de öğrenmiş oluruz.”

Kılıçdaroğlu’nun bu eleştirilerine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan aşağıdaki yanıt geldi. Oktay, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “rüşvetçi büyükelçiler” ithamının büyük talihsizlik olduğunu belirterek, “Dışişlerimiz ve bütün büyükelçilerimiz adına bu ithamı kategorik olarak reddediyoruz. İddianıza dair elinizde ne varsa Cumhuriyet savcılıklarına gitmeniz, şayet gitmediğiniz takdirde suç işlediğinizi de sizlere bir kez daha hatırlatmak istiyorum.” diye konuştu.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights