İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bağdat Maarif Okulları öğretime başladı. “Fahri veli” olacağım sözü veren Büyükelçi Fatih Yıldız’dan Iraklılara çağrı: “FETÖ okullarına çocuklarınızı göndermeye son verin”

Son güncelleme tarihi 9 Ocak 2021

Haber: Sibel Yeşilmen

Dün Bağdat’ta ayrı bir heyecan vardı. 1000’in üzerinde öğrencinin eğitim-öğretim göreceği Maarif Okulları Büyükelçi Fatih Yıldız’ın da katıldığı törenle eğitim hayatına başladı.

Dünyanın birçok yerinde hızla artan Maarif okullarının bir yenisine Bağdat eklendi. Büyükelçi Fatih Yıldız sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ” Bağdat’ta bugün güzel bir başlangıç yaptık. Hedefimiz, bunu kısa sürede diğer vilayetlere yaymaktır. Irak arasında yeni dostluk köprüleri kuracak nesilleri yetiştirecek bu okullara güvenleri için Iraklı velilere teşekkürler. ” dedi.

Diplomasimuhabirhaber’in edindiği bilgiye göre, Irak’ta Kerkük başta olmak üzere birçok vilayette FETÖ okulları gücünü ve etkinliğini azaltsa da halen bir tehdit olarak varlığını sürdürüyor. Ancak her geçen gün daha fazla sayıda Hükümet, Devlet yetkilisi çocuklarını FETÖ okullarından ziyade Maarif Okullarına gönderme eğilimi gösteriyor. Yeni Maarif okulunda da Bakan çocuklarının eğitimlerini sürdürdüğüne dikkat çekiliyor.

“Fahri bir veli olarak” okulların yakın takipçisi olacağının altını çizen Büyükelçi Yıldız, bu çerçevede Iraklılara çağrıda bulunmayı da ihmal etmedi. Büyükelçi Yıldız, “Nerede FETÖ’ye ait yapılanma varsa, hedefimiz bu beladan Iraklı kardeşlerimizi elbirliğiyle kurtarabilmektir. Maarif Okulları, vilayetlerine gelip faaliyetlerine başlayana kadar, kardeşlerimize çağrım, FETÖ okullarına çocuklarını göndermeye son vermeleridir.


İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights