İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Büyükelçi açık açık söyledi: “Birbirimiz hakkında değil birbirimizle konuşalım”

Haber: Sibel Yeşilmen

Malum AB’nin 10 Aralık Zirvesi’ni merakla bekliyoruz. Zira Türkiye’ye karşı bir yaptırım kararı çıkması an meselesi. Bugüne kadar Fransa’ya karşı duran ve göreceli de olsa Türkiye’nin yanında olan Almanya ve Başbakanı Merkel de son günlerdeki açıklamalarıyla Türkiye’ye yaptırım uygulanabileceğinden bahsediyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel, “10 Aralık’ta yapılacak AB Liderler Zirvesinde Türkiye konusunu da görüşeceğiz bu konuda mutabık kaldık. O zamana kadar elbette gelişmelere bakmalı ve sonra bir karar vermeliyiz ancak bugünden bir şey söyleyemem. Söyleyebileceğim sadece meselelerin şu anda işler bizim istediğimiz gibi gitmediğidir.” demişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Brüksel’de AB konusunda temaslarda bulunup, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu her fırsatta Türkiye’nin yeri AB’dir mesajı vermeye başladıysa da Türk gemisine yapılan hukukdışı arama ve sonrasındaki açıklamalar Ankara-Brüksel arasındaki gerginliği gidermiş değil.

İşte böyle bir ortamda Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nin Twitter sayfasından yapılan paylaşıma göre, Büyükelçi Schulz bu sabah İsmail Küçükkaya’nın FOX’haber‘de sunduğu Çalar Saat programına katıldı. Büyükelçi orada “Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkiler eşsizdir. Ülkelerimiz arasında milyonlarca ailevi bağ bulunuyor.” Büyükelçi Schulz: “Tartışmalı konularda birbirimiz hakkında değil, birbirimizle konuşmamız ve konuları skandal haline getirmememiz önemli.”Büyükelçi Schulz: “Ayrıca Türkiye’nin, özellikle mülteciler ve göç konusundaki başarıları Berlin’de büyük takdir topluyor. Türkiye’de çalışmaktan ve bu güzel ülkeyi tanımaktan çok mutlu olacağım.”dedi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights