İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Büyükelçi Fatih Yıldız’dan FETÖ’ye: Irak’ın, Kerkük’ün yakasından düşün”

Son güncelleme tarihi 7 Ağustos 2022

Sibel Yeşilmen

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız misyon şefliği yaptığı Irak’ta, göreve başladığı ilk günden itibaren FETÖ’ye yönelik sert açıklamaları, söylemleri ile dikkat çeken bir isim.

Çok bilinmiyor belki ama özellikle Kerkük gibi Türkmen Yurdunun ortasında FETÖ okulu var ve hala aktif. Diplomasimuhabirhaber’in edindiği bilgiye göre, FETÖ pek çok yerde olduğu gibi Irak’ta da okullarının lisansını üçüncü ülkelere vererek çeşitli oyun, hile ve düzenbazlıklarla hala var olmaya çalışıyor.

2017 yılında Irak’ta göreve başladı Büyükelçi Yıldız işte bu gelişmelere dikkat çeker bir şekilde yine FETÖ’ye adeta patladı dün. Büyükelçi Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Irak’ta FETÖ okullarını var etmeye çalışanlara: İster tüm çirkin yöntemlerinizi devreye sokun, ister utanmadan sığındığınız üçüncü ülkelerin kılığına bürünün, Türkiye’yi sevenlerin kalbi Türkiye ile atmaya devam edecek. Gideceksiniz… Irak’ın, Kerkük’ün yakasından düşün.” diyerek sert çıktı.

Türkiye’nin Irak’ta hedefi en kısa sürede yeni okullar açarak Kerküklüyü FETÖ okullarından kurtarmak. Büyükelçi Yıldız bu çerçevede şu sözlerle Kerküklülere de çağrıda bulunuyor:

“Türkiye nezdinde hiçbir kıymeti olmayan bu okulların içlerini Kerküklüler ile birlikte boşaltacağız. Bunlara itibar etmeyin.”

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights