İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Büyükelçilerimize müjdeli haber…

Sibel Yeşilmen

“Büyükelçilerimiz gururla o ülkelerde o araçlara binsinler, ülkelerin caddelerinde bizim otomobilimizle gezsinler, tüm dünyaya bunu göstersinler, böyle bir hayalim var. Bunu da başarabilirsek hoş bir şey olur diye düşünüyorum.”

Bu sözler Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank‘a ait. Bakan Varank, Ekonomi Muhabirleri Derneği yönetim kurulu üyelerini kabul ettiği görüşmesinde pekçok konuda açıklama yapmış ancak diplomasimuhabirhaber olarak bizim ilgilendiğimiz boyutu elbette Büyükelçilerimiz ile ilgili olan kısmı.

Toplantıya katılan ekonomi muhabirlerinin yazdığı haberleri okuduğumda gördüm ki, Türkiye’nin otomobili 2022 sonunda seri üretim bandından inecek, açıklanan takvimde an itibarıyla herhangi bir değişiklik yok ve ilk otomobiller de Türkiye’nin yurtdışında görev yapan Büyükelçilerine verilecek.

Varank’ın cümleleri tam olarak şöyle: ” Biz Türkiye’nin Otomobili ile ülkede bu kabiliyetleri kendimiz tetikleyeceğiz, geliştireceğiz ve Türkiye’de mobilite ekosistemi oluşturacağız. Burada hiçbir sıkıntı yok. İnşallah 2022’nin sonunda bu araçlar banttan indiğinde tüm Türkiye’nin gurur duyduğu bir aracı karşımızda hep birlikte göreceğiz.”Büyükelçilerimiz gururla o ülkelerde o araçlara binsinler, ülkelerin caddelerinde bizim otomobilimizle gezsinler, tüm dünyaya bunu göstersinler, böyle bir hayalim var. Bunu da başarabilirsek hoş bir şey olur diye düşünüyorum.”

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights