İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Büyükelçilerin rutin diplomatik görevlerinin bir parçası…

Sibel Yeşilmen

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün İstanbul Bağcılar’daki Ülkü Ocaklarını ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “Amerika’ya bu seçimlerde bir ders vermemiz lazım. Joe Biden oradan konuşuyor, Biden’ın buradaki büyükelçisi ne yapıyor? Gidiyor Bay Kemal’i ziyaret ediyor. Ayıptır, biraz kafanı çalıştır. Sen büyükelçisin. Senin buradaki muhatabın Cumhurbaşkanı’dır” demişti. Erdoğan’ın verdiği tepkiye, Washington’dan yanıt geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, yurtdışında görevli büyükelçilerinin, tüm taraflara görüşmesinin rutin olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı sözcülüğü, VOA Türkçe’nin sorusuna cevaben yaptığı açıklamada, “Yurtdışında görevli ABD Büyükelçileri, görev yaptıkları ülkelerdeki gelişmeleri anlamaya yönelik rutin diplomatik görevlerinin bir parçası olarak hükümet üyeleri, basın, çeşitli siyasi partiler, sivil toplum ve diplomatik meslektaşlarıyla düzenli olarak biraraya gelmekte. Aynı durum Türkiye’de, Büyükelçi Flake için de geçerli’’ dedi.

Bakanlık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Aralık’taki seçimlerde ABD’ye ders verilmesi gerektiği yönündeki sözleriyle ilgili VOA Türkçe’nin yorum talebini ise yanıtsız bıraktı.

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights