İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Somut adımlar atmamız gerekiyor”

Sibel Yeşimen
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel’de önemli görüşmeler yapıyor. Çavuşoğlu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile görüştü. Bakan Çavuşoğlu, “Daha iyi bir diyalog imkanı sağladık. O nedenle bugün Brüksel’deyim.” dedi. Borrell ise “Her iki tarafta da daha iyi bir atmosfer mevcut durumda.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Konsey Başkanı Charles Michel ve Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen’i Türkiye’ye davet ettiğini kaydeden Bakan Çavuşoğlu bu ziyaretlerin de hazırlıklarını başlatacaklarını söyledi.

Çavuşoğlu şunları söyledi.

“Türkiye-AB ilişkilerinde pozitif atmosferin oluşturulması önemli. Ama bunun sürdürülebilir olması için somut adımlar atmamız gerekiyor. Bugün Sayın Borrell ile daha önce başlattığımız süreçlerin takibini yapacağız. Göç mutabakatının güncellenmesi konusunda biz teklifimizi iletmiştik. Bunun detaylarını görüşeceğiz. Ayrıca Doğu Akdeniz’de çok taraflı bir konferans önerimiz olmuştu. Bu konferansla ilgili atabileceğimiz adımları konuşacağız. Vize serbestisi, Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi dahil önümüzdeki süreçte atabileceğimiz somut adımları da değerlendireceğiz.”

Borrell de Türkiye ile Yunanistan arasında istikşafi görüşmelerin başlayacak olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti ve , “Doğu Akdeniz’deki gerilimin sürdürülebilir bir biçimde düşürülmesini istiyoruz.” dedi.

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights