İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD teklif etti

Haber: Sibel Yeşilmen

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola, Togo ve Nijerya ziyaretleri öncesinde basın toplantısında konuştu.

Türkiye’nin ABD’den 40 adet F16 almasına ilişkin bir soruya Cumhurbaşkanı şu cevabı verdi:

“1 milyar 400 milyon dolar F35ler için yapmış olduğumuz ödeme söz konusu. Ve bu ödemeler karşısında ABD’nin böyle bir teklifi söz konusu oldu. Biz ülkemizin savunma ihtiyaçlarını gidermek için ne gerekiyorsa, hangi adımları atmamız gerekiyorsa bu adımları da atalım dedik. Bugünün devamlılığı için de savaş uçağı filomuzu her zaman ve modern konuma getirmek için çalışıyoruz. Elimizdeki F16’ların modernizasyonu ve yeni F16’lar alarak filomuzu genişletme gayreti içindeyiz. F35 kapsamında ödediğimiz parayı almamız gerekiyor. Sorunun çözümü için diyaloğu önemsiyoruz. Bu görüşmeler devam ediyor. Ortada yapılmış bir ödeme var, bu ödemenin de iadesi çalışmalarını arkadaşlarımız devam ettiriyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun en son bürokratlara yönelik açıklamasını, “Kamu görevlilerine yönelik bu çağrısı bir suçtur. Bu dil darbe dönemi dilidir. Türkiye bir hukuk devletidir. Bu ülkede memurunun haklarını savunan bir iktidar vardır” dedi.

Bu açıklamalar CHP zihniyetinin bir vesayet zihniyeti olduğunun kanıtıdır diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Heves ettiğiniz vesayet günleri gerilerde kaldı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkez Bankası başkanı ile görüşen Kılıçdaroğlu için ayrıca, “Merkez Bankası bağımsız olmasa sana randevu vermeyebilirdi” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “(Kılıçdaroğlu) Şimdi bir de tarih veriyor. ‘Pazartesiden itibaren bu ülkede memurların vay haline.’ Hadi bakalım, göreceğiz. Ne yapacağını göreceğiz. diye konuştu.

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights