İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’de DEAŞ’la göğüs göğüse çarpışan tek NATO ülkesiyiz

Haber: Sibel Yeşilmen

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne canlı bağlantıyla katıldı.

Türkiye’nin dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke olduğunu belirten Erdoğan,

“Çoğu Suriyeli olmak üzere 4 milyonu aşkın yabancıyı ülkemizde misafir ediyoruz. Suriye sınırları içinde İdlib’de, daha pek çok yerde milyonlarca ihtiyaç sahibine de insani yardım ve koruma sağlıyoruz. Bu rakamlar bir çoğumuzun büyük şehirlerinin nüfusundan daha fazladır. Ülkemize sığınanların toplulumuzla uyum içinde ve insan onuruna yakışır şekilde yaşamaları için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Üstelik bu çabaları, bize verilen destek sözleri büyük ölçüde tutulmamış olmasına rağmen kararlılıkla devam ettiriyoruz. Artık herkesin elini taşın altına koyarak adil bir külfet ve sorumluluk paylaşımına gitmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz öncelikle kendi milli güvenliğimizi, kendi vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlama almaya, ardından da bölgemizin ve gönül coğrafyamızın istikrar, huzur ve iç barışına katkı sunmaya çalışıyoruz.” 

Terör tehtidinin bertaraf edilmesi, ihtilafların önlenmesi ve istikrarın güçlendirilmesi noktasında ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade eden Erdoğan, “Suriye’de DEAŞ ile göğüs göğüse çarpışan tek NATO ülkesiyiz. Yalnız bırakılmamıza rağmen, bugüne karar 9 bine yakın yabancı terörist savaşçı yakaladık ve ülkelerine geri gönderdik.” dedi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights