İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çavuşoğlu: Niye ?

Son güncelleme tarihi 25 Eylül 2022

Sibel Yeşilmen

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, New York’ta ABD ile yürütülen F-16 satış sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. “Şu anda normal işliyor süreç. ” diyen Çavuşoğlu şöyle konuştu:

“Biz yönetime şunu da söylüyoruz: Gerek teknik görüşmelerde gerekse siyasi görüşmelerde bizim elimizi kolumuzu bağlayan bir anlaşma içinde biz olmayız. Yani biz F-16’yı alacağız şöyle kullan böyle kullan, şunu yapamazsın, bunu yapamazsın. Bir NATO üyesinin diğer bir NATO üyesine böyle bir kısıtlama getirmesi kabul edilebilir bir şey değil. Şartlı bir anlaşmanın içinde olmayız dedik. Kullanamayacağımız ürünü niye alalım biz.”

“CAATSA yaptırımlarının kaldırılması konusunda çabalarımız devam ediyor. Bu konuda ABD’nin bir çifte standart içinde olduğunu da doğrudan yüzlerine de söylüyoruz. Örneğin Hindistan’a yönelik yaptırımlar kaldırıldı, doğru bir şekilde kaldırıldı. Öyle olması lazım. CAATSA’dan dolayı şu an bizim oradaki üyeliğimiz, ortaklığımız askıya alındı. Bu çok yanlış bir karar. Bunun düzeltilmesi için de çabalarımız sürüyor.”

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights