İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan’a artık sadece kimlik kartı ile gidilebilinecek… Cumhurbaşkanı Erdoğan: Olumlu adım atıldığı takdirde Ermenistan’la kapılarımızı açarız”

Haber: Sibel Yeşilmen

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan’ın, Ermenistan işgalindeki topraklarının kurtarılması dolayısıyla Azadlık Meydanı’nda düzenlenen Zafer Geçidi Töreni’ne katıldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan: Olumlu adım atıldığı takdirde biz de kapalı olan kapılarımızı açarız’. Yeter ki adımlar atılsın, bizim de kapılarımızı Ermenistan’a kapatalım diye bir derdimiz yok dedi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da Kardeşim @bayramov_jeyhun’la imzaladığımız protokolle Türkiye-Azerbaycan arasında çok yakında sadece kimlik kartımızla seyahat edebileceğiz. “Tek Millet İki Devlet”e de bu yakışır! Hayırlı olsun! paylaşımında bulundu.

“Dağlık Karabağ’a yıkım, katliam ve gözyaşından başka hiçbir şey getirmeyenlerin de artık akıllarını başlarına toplaması gerekiyor” uyarısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Ermeni yöneticiler, halkın kaynaklarını, Azerbaycan’ın topraklarını işgal altında tutabilmek için harcamıştır. Hâlbuki bu kaynaklar anlamsız müdafaa hatlarına, silahlara, gözlerini kin ve kan bürümüş kifayetsiz yöneticilerin ihtiraslarına harcanmamış olsa, bugün manzara çok daha farklı olurdu. Ermeni politikacıların bunu çok iyi tahlil edip, barış ve istikrar temelinde geleceği kurma konusunda cesur adımlar atmalarını temenni ediyoruz. Ermenistan halkını da kendilerini geçmişin yalanlarıyla avutarak, fakirliğe mahkûm eden diasporanın esaretinden kurtulmasını diliyoruz. Batılı emperyalistlerin gaz vermesiyle bir yere varılmayacağı görülmeli, düşmanlık yerine iyi komşuluk temelinde ilişkiler yeniden ele alınmalıdır. Ermenistan halkı, Karabağ’da yaşananlardan ders çıkarırsa, bu, bölgede yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır.”

“Karabağ Azerbaycan’dır. Karabağ artık anavatanıyla kucaklaşmış, 30 yıllık hasret son bulmuştur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bundan sonra Türkiye ve Azerbaycan olarak hedefimiz, bu toprakları daha müreffeh, daha gelişmiş, çocuklarımız için daha yaşanabilir bir yer hâline getirmek için mücadele etmektir. Türkiye ve Azerbaycan sırt sırta verdiği sürece, Allah’ın izniyle zorlukları aşmaya, başarıdan başarıya koşmaya devam edecektir. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum. Bütün Azerbaycan halkını, değerli kardeşim Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i ve şanlı Azerbaycan ordusunu, Türk ordusunu yürekten tebrik ediyorum. Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yâd ediyorum, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Sağ olun, var olun. Allah’a emanet olun.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, konuşmalarının ardından Bakü Azadlık Meydanı’nda geçit töreni düzenleyen Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin askerî birliklerini selamladı.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights