İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’da darbe girişimi

Son güncelleme tarihi 26 Şubat 2021

Haber: Sibel Yeşilmen

Ermenistan’da ordu, Başbakan Paşinyan’ı istifaya çağırdı. Paşinyan Genelkurmay Başkanını görevden aldı, bu çağrıyı darbe girişimi olarak değerlendirdi ve taraftarlarını sokağa çağırdı. Erivan’da gerginlik yaşanıyor. Eylül ayındaki Karabağ savaşından bu yana için için kaynayan Erivan’da gerginlik sokağa taşındı.

Bölgenin en önemli aktörü Rusya, Kremlin gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz, konu Ermenistan’ın iç şi açıklamasında bulundu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise “Ermenistan hiçbir zaman bu kadar acınası durumda olmamıştı” dedi.

Türkiye’den ilk açıklama Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan geldi. Çavuşoğlu: “Biz de basından takip ediyoruz. Daha detaylı bilgi elde etmeye çalışıyoruz, Biz dünyanın neresinde olursa olsun darbe ya da darbe girişimlerine kesinlikle karşıyız. Ermenistan’daki bu darbe girişimini de şiddetle kınıyoruz. Elbette demokrasilerde vatandaşlar, halk yönetimle ilgili eleştiri yapabilir hatta istifasını isteyebilir bunlar doğal şeyler ama askerlerin seçimle işbaşına gelmiş bir hükümete istifa çağrısında bulunması dahi kabul edilemez. Bölgenin istikrarı için önemli bir fırsat penceresi var. Her bir ülke içinde istikrar önemli.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise yaptığı açıklamada, “Ermenistan’daki darbe girişimini kınıyoruz. Darbeler her zaman demokratik süreçleri inkıtaya uğratmış ve kaosa neden olmuştur. Ermenistan’da sürecin ivedilikle normale dönmesini temenni ediyoruz.” dedi.

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights