İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa’ya protesto notası

Haber: Sibel Yeşilmen

Azerbaycan, Fransa’nın Bakü’deki Büyükelçisine protesto notası verdi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Büyükelçi Zakari Gross Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’na çağrılarak protesto edildi, nota verildi. Notanın nedeni, Fransa Senatosu’nun Yukarı Karabağ ihtilafı hakkında kabul ettiği karar.

Türk Dışişleri Bakanlığı da sözkonusu kararı, uluslararası hukukun en temel ilkelerinin, meşruiyetin ve hakkaniyetin iç politika mülahazaları uğruna hiçe sayılmasının ibretlik bir örneği olarak değerlendirmişti. Sözkonusu kararda Türkiye’ye atfen dile getirilen temelsiz iddiaları ise külliyen reddetmişti. Ankara, Fransa Senatosu’nun bu kararını tarafsız olması gereken Eşbaşkanların yürüttüğü AGİT Minsk Grubu çalışmalarının bugüne kadar meseleye neden çözüm getiremediğinin, nasıl taraflı olduğunun da açık bir göstergesi olduğunun altını çizmişti.

Türk Dışişleri, “Hal böyle iken, Fransa Senatosu’nun Azerbaycan’a işgalden kurtardığı kendi topraklarından çekilmesi çağrısında bulunması ciddiye alınamayacak kadar gülünç, tarafgir ve gerçeklerden kopuk bir anlayışın tezahürüdür. Hiç bir makul gerekçeyle izah edilemeyecek olan bu sağduyudan yoksun karar, Fransa’nın meselenin çözümüne gerçek anlamda katkı sağlama imkanını da sınırlamaktadır.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights