İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Görev süresi uzatıldı

Son güncelleme tarihi 9 Ağustos 2022

Sibel Yeşilmen

Yüksek Askeri Şura bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in yaş haddi ve görev süresi bir yıl uzatıldı. YAŞ toplantısında bir de ilk yaşandı. Genelkurmay Başkanlığı görev süresinin birer yıllık sürelerle Cumhurbaşkanınca yaş haddine kadar uzatabilmesine imkan tanıyan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında bugün YAŞ toplantısı devam ederken yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ağustos 2022 tarihinden geçerli olmak üzere 16 general ve amiral bir üst rütbeye, 47 albay general ve amiralliğe yükseltildi. 40 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 313 albayın görev süreleri ise 2 yıl süreyle uzatıldı. 38 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2022 tarihinden geçerli olmak üzere emekliye sevk edildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildiklerinden Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu Deniz Kuvvetleri Komutanı, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan Hava Kuvvetleri Komutanı olarak atandı.

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights