İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Güvenli Bölge”20 milden dar olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD ile oluşturulan Güvenli Bölge’nin 20 milden daha dar olacağını açıkladı.

Rusya dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Trump’ın konuyu görüşmek üzere adamlarını gönderdiğini ve görüşmeler sonunda eski Başkan Obama’nın söylediği 20 milin dışında bir teklifle geldiklerini belirtti ve
Yani derinliği daha da daralttılar. Bunun üzerine ben Hulusi Paşa ve ekibine dedim ki ‘burada bunu şöyle böyle yapmanıza gerek yok. Biz bunu bu şekilde bir başlatalım ve bu süreci sürdürelim.’ ‘Daha sonra da zaten gereği yapılır’ dedik ve adımı attık. Şu anda bu süreç bir şekilde işliyor ama biz tabi asla rehavete kapılıp da hazırlıklarımızı bir kenara koymadık. Şu anda bütün sınır boylarında hazırız. ” dedi. Cumhurbaşkanı, Kaç mil? sorusunu, “Trump’ın söylediği kadar değil. Biraz daha dar ama biz planımızı ona göre yaptık. ” sözleriyle cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD-YPG’nin çekildiği haberlerine ise, “Münbiç’te de şimdi PYD-YPG numara çekiyor. İşte çıktık, çıkıyoruz vesaire… Çıktıkları yok. Biraz bir azalma olayı var ama asıl olan Kobani ötesi… Oralarla ilgili olarak da biz tabi diğer taraftan güvenli bölge hazırlıklarının da çalışmasını yapıyoruz. Güvenli bölge ile ilgili olarak da inşallah 16 Eylül’de Türkiye’de yapacağımız Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi’nde bunu da aramızda konuşacağız.  ” değerlendirmesinde bulundu.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights