İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hiç kimse vazgeçilmez değildir

Haber: Sibel Yeşilmen

Cumhurbaşkanı Erdoğan,“Şayet kendini partisinin ve parti kadrolarının, şehrinin, hele hele milletin üstünde gören varsa, yanlış yerde olduğunu bilmelidir. AK Parti’de kadim davamız dışında, hiç kimse ve hiçbir şey vazgeçilmez değildir“ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na, video konferans ile katılarak, il başkanlarına hitap etti.

“Yaptığımız her işte milletin rızasını esas almayı sürdüreceğiz. Şayet kendini partisinin ve parti kadrolarının, şehrinin, hele hele milletin üstünde gören varsa, yanlış yerde olduğunu bilmelidir. AK Parti’de kadim davamız dışında, hiç kimse ve hiçbir şey vazgeçilmez değildir. İşte bu anlayışla, 2023’e kadar kesintisiz sürece yeni bir gönül seferberliği başlatıyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin geleceğinde zihniyeti, yapısı ve üslubuyla CHP diye bir partiye yer olmadığını şimdiden görebildiğini kaydederek, “İktidar yolunu vesayette, darbede, dış destekte, hatta ülkesinin başına gelecek felaketlerde gören bir anlayış, elbette çökmeye mahkûmdur” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süredir yoğun bir şekilde milletin beklentilerine cevap verecek, geleceğini aydınlatacak reform programlarıyla kamuoyunun huzuruna çıktıklarına dikkati çekerek, reform gündemine en sıkı sarılan partinin AK Parti olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sessiz devrimler olarak nitelendiğimiz nice reformlarla ülkemizin demokratik ve ekonomik çehresini tümüyle değiştiren parti biziz. Avrupa Birliği üyelik sürecini de vesile ederek, milletimizin beklentisi olan hak ve özgürlükleri genişleten nice düzenlemeyi hayata geçiren de biziz” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ni Türkiye’ye AK Parti’nin kazandırdığını ve böylece Türkiye tarihinde ilk defa millî iradenin, sivil siyasetin, demokratik mekanizmaların inisiyatifiyle köklü bir yönetim sistemi değişikliğine imza atıldığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin de son dönemdeki en önemli hukuk reformlarının çatı düzenlemesi olduğuna işaret etti.

“SON DÖNEMİN EN ÖNEMLİ REFORM MÜJDESİ, YENİ VE SİVİL ANAYASA HAZIRLAMA TEKLİFİMİZDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salı günü de yeni bir adım atarak İnsan Hakları Eylem Planını kamuoyu ile paylaştıklarını anımsatarak, gelecek hafta da ekonomik reform paketini kamuoyuna açıklayacaklarını bildirdi.

“Elbette son dönemin en önemli reform müjdesi, yeni ve sivil Anayasa hazırlama teklifimiz olmuştur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Cumhur İttifakı olarak anlayış birliği içinde attığımız yeni ve sivil Anayasa hazırlama adımımız, bu ülkedeki herkesi ilgilendiren bir tekliftir. Siyasi partilerden sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarından akademisyenlere, medyadan iş dünyasına kadar tüm kesimleri, bu sürece yapıcı katkı vermeye davet ediyoruz. Yeni ve sivil Anayasa hazırlığının, günlük siyasetin ve kısır polemiklerin ötesinde bir anlama sahip olduğu inancıyla, bu meselenin kendi mecrasında konuşulup tartışılmasını bekliyoruz. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak biz elbette kendi hazırlıklarımızı yapacağız. Kimseden katkı gelmese bile biz kendi hazırlığımızı milletimizin takdirine sunmakta kararlıyız. Ama böyle bir sürecin, 84 milyonun tamamını kuşatacak şekilde yürümesi için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İnşallah Türkiye’yi, önümüzdeki asırdaki yürüyüşüne rehberlik edecek, kuşatıcı, sarih, demokratik, özgürlükçü bir Anayasa kavuşturacağız.”

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights