İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çavuşoğlu açıkladı: Cazibe merkezi ..

Son güncelleme tarihi 22 Aralık 2022

Sibel Yeşilmen

FETÖ’cü Keneş’in iadesini reddeden İsveç’in Dışişleri Bakanı Tobias Billström Ankara’ya geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Üçlü ahitname hükümlerine karşı FETÖ mensupları için İsveç bir cazibe merkezi olmaya devam ediyor” dedi.

Çavuşoğlu, ” Savunma sanayi firmalarımız da her ne kadar açıklama yapsanız da bazı ürünleri ithal etmede henüz gerekli olumlu cevabı alamadılar” diye konuştu.

Çavuşoğlu, “Terör iltisaklı suçluların iadesi ve terör varlıklarının dondurulması gibi bazı konularda somut bir gelişme yok. (Keneş’in iade edilmemesi)”Bu çok olumsuz bir gelişme. Terör iltisaklı şahısların sınır dışı edilmeleri konusunda üçlü ahitnameye uygun olarak ilave adımların atılması bizim en doğal beklentimiz, İsveç ve Finlandiya’nın da ahitnameden doğan yükümlülükleridir. Üçlü ahitname hükümlerine karşı FETÖ mensupları için İsveç bir cazibe merkezi olmaya devam ediyor, faaliyetlerini devam ettiriyor. Hatta ‘Oraya gidersek iade de edilmeyiz dolayısıyla rahatça yaşarız, işlediğimiz suçlardan dolayı da hesap vermeyiz’ anlayışıyla İsveç’i cazip bir ülke olarak görmeye devam ediyorlar.”

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights