İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Panik içindeler

Haber: Sibel Yeşilmen

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gara operasyonu sonrasında harekât ile PKK terör örgütünün sözde üst düzey yönetiminde ciddi bir panik ve derin endişe olduğunu örgütün hareket kabiliyetinin ciddi şekilde sınırlandığının gelen istihbari bilgiler arasında yer aldığını söyledi.

Bakan Akar, İzmir Foça Deniz Üs Komutanlığında Sancak Tevcih Töreni’ne katıldı.

“Halkımızı ve hudutlarımızı korumak maksadıyla Gara’ya yapılan bu harekât 10 Şubat saat 02.55’te uçaklarımızın faaliyeti ile başladı” diyen Bakan Akar, harekâtta 40’tan fazla uçağın görev aldığını söyledi.

Harekât kapsamında 50’den fazla hedefin seçildiğini dile getiren Bakan Akar, “Güvenlik nedeniyle bunların bir kısmı iptal edildi ve 48 hedef büyük bir başarıyla vuruldu.” diye konuştu.

Türkiye’nin tüm komşularının olduğu gibi Irak’ın da toprak bütünlüğüne saygılı olduğunu vurgulayan Bakan Akar, harekâtın dost ve müttefiklerle koordineli bir şekilde yapıldığını söyledi. Bakan Akar, ”PKK terör örgütü tarafından ‘girilemez,’ ‘ulaşılamaz’ denilen, güvenli alan olarak sayılan bölgede terör örgütüne ağır darbeler vuruldu. 75 kilometre genişliğinde 25 kilometre derinliğindeki bir alanda yer alan tüm hedefler başarılı bir şekilde tahrip edildi. PKK terör örgütünün kaçacak bir yerinin kalmadığını örgütün sözde yöneticileri çok iyi anladı. Söz konusu bölgedeki inler teröristlerin başlarına yıkıldı” ifadelerini kullandı.

GELEN İSTİHBARİ BİLGİLER

Pençe Kartal-2 Harekâtı ile dördü sözde üst düzey sorumlu olmak üzere 53 teröristin etkisiz hâle getirildiğini vurgulayan Bakan Akar, şunları söyledi:

“Harekât ile PKK terör örgütünün sözde üst düzey yönetiminde ciddi bir panik ve derin endişe olduğu, örgütün hareket kabiliyetinin ciddi şekilde sınırlandığı gelen istihbari bilgiler arasında yer almaktadır. Harekât sonrası terör örgütünün iç değerlendirmelerine yönelik alınan istihbarattan, teröristlerin büyük bir darbe aldıklarını ve büyük bir panik içinde olduklarını öğreniyoruz. Teröristler bundan sonra kendilerini hiçbir yerde güvende hissedemeyecekler. Harekâtın planlanması ve icrasında her zamanki şekliyle hassasiyetler göz önüne alındı, sivil halkın, masum insanların can ve mal güvenliği bakımından her türlü tedbir yerine getirildi.
Harekât sırasında çevrenin korunması bakımından da alınabilecek tüm tedbirler gerçekleştirildi.”

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights