İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Akil ve Müşfik Türk Diplomasisi”-BKON2022

Son güncelleme tarihi 8 Ağustos 2022

Sibel Yeşilmen

Yurtdışında ve Dışişleri Bakanlığı merkez teşkilatında görevli Büyükelçilerin katılacağı Büyükelçiler Konferansı ( BKON2022) başlıyor. BKON, 2008 yılından bu yana düzenleniyor ve bu yıkli Onüçüncüsü olacak.

Türkiye’yi ve bölgeyi yakından ilgilendiren gelişmelerin ele alındığı, küresel eğilimlerin değerlendirildiği ve güncel sınama ve fırsatların görüşüldüğü Büyükelçiler Konferansı, dış politika bağlamında kurumiçi planlamalar yapılması ve kurumlararası eşgüdüm tesis edilmesinin yanısıra, kamu diplomasisi bakımından da işlev görüyor.

“XIII. Büyükelçiler Konferansı’nın teması, “2023 ve Ötesinde Akil ve Müşfik Türk Diplomasisi” olarak belirlendi. Dışişlerine göre, bahsekonu tema, Cumhuriyetimizin Kuruluşu’nun 100’üncü ve Hariciye Teşkilatımızın kuruluşunun 500’üncü yıldönümünü idrak edeceğimiz 2023 yılına yaklaşırken, ülkemizi sahada ve masada güçlü kılan “Girişimci ve İnsani Dış Politika” anlayışımızın bir tezahürü.

Konferans kapsamında Büyükelçiler Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM Başkanı tarafından kabul edilecekler. Konferans’ın son günü, Kayseri ve Nevşehir’i ziyaret edecekler

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights