İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SON DAKİKA-Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yunanistan-Mısır anlaşmasına tepki

Haber: Sibel Yeşilmen

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya Camii’nde kıldığı Cuma namazı sonrasında soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan ile Mısır arasında imzalanan anlaşma için ise, “Bu anlaşmanın hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Niye yok? Şimdi bir defa buralara baktığımız zaman özellikle Yunanistan’ın yani Libya ile ilgili olarak buradaki kıyıdaş olma konusunda bir alakası var mı? Ne işi var orada? Mısır’ın bir alakası var mı? Yok.
Biz Libya ile böyle bir anlaşmayı yaptıktan sonra bunların hepsi bunların üzerine atladılar. Şimdi bize oralardan gelen bilgiler de, “biz bunu size karşı yapmış değiliz” gibi bilgileri de bize yansıtıyorlar. Olsa da olmasa da biz şu anda Libya’yla yapmış olduğumuz anlaşmayı kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz.
Bizler burada özellikle deniz yetki alanlarında hiç hakkı hukuku olmayanlarla buraları görüşmeye bile gerek duymuyoruz. Bakın Merkel benden ricada bulundu. Buradaki sondaj çalışmalarını durdurursanız benim işimi kolaylaştırırsınız dedi. Ben de, “Eğer siz Yunanistan’a diğerlerine güveniyorsanız biz 3-4 haftalığına ara veririz. Ama ben bunlara güvenmiyorum. Göreceksiniz bunlar sözünde durmayacaklar” dedim. Nitekim öyle de oldu. Biz bu arada da Yunanistan’dan onların kendi Dışişleri Bakanı, danışmanları üçlü görüşmeler başlattılar. Almanya – Yunanistan – Türkiye arasında. Bu sözde durmayınca şimdi ne olacak? Biz sondaj çalışmalarına hemen başladık. Barbaros Hayrettin’i de görevine gönderdik. Sözlerinde durmuyorlar.” dedi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights