İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Suçlu genç diplomatlar

Son güncelleme tarihi 30 Ekim 2021

Haber: Sibel Yeşilmen

10 Büyükelçi ile yaşanan “Osman Kavala” krizi sonrasında CNN Türk’ün sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu , “Bunun nasıl geliştiğini öğrendik. Genç diplomatlar… Güya insan hakları savunucuları diye bir genç diplomatlar grubu varmış” dedi. Çavuşoğlu ortak açıklamanın arkasında Biden değil Nordik ülkelerinin olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Çavuşoğlu, “Hemen arkadaşlarıma talimat verdim ve hepsini çağırın hadlerini bildirin dedim. Arkadaşlarımız da çağırdılar hadlerini bildirdiler. Cumhurbaşkanımız sınırdışı edilsin dedi biz de hemen çalışmalarıa başladık. Gerekli hazırlığı yaptık Pazartesi kabinede arzedeceğiz dedik. Sayın Cuimhurbaşkanımızın talimatı elbette işletilecekti”

Bavullarını toplamaya başlayanlar da olmuş. Birbirlerini suçlamaya başlayanlar oldu. Genç diplomatların başlattığı bu süreçte bu hadsiz açıklamayı yaptılar. Böyle bir geri adım başka platformda da olmadı. Yaptıları hatayı anladılar. Türkiye’nin valisi gibi davranmayın. Bu mesajı bizzat ben ABD Byüükelçisine net bir şekilde ilk geldiğinde söylemiştim. Sayın Cumhurbaşkanımız talimatı verdi biz hazırlıklarımızı yaptık. Büyükelçinin Washington’dan talimat aldığnıı biliyoruz. Açıklamanın arkasında Biden var açıklaması doğru değil Nordik ülkelerinin ortaya attığı bir fikirden yola çıktılar . Önce bize metin geldi biz bu metni kabul etmeyiz dedik, sonra yeni haliyle geldi. Yaptıkları açıklama Türkiye’nin içişlerine müdahale eden açıklamaydı. Viyana sözleşmesi 41.madde gayet açık.

İnsan haklarını mahkemesini Türkiye Kavala konusunda uygulamıyor yanlış. Kavala hakkında birçok suçlama var. Değişik davalar var. Hakkındaki başka suçlamalardan dolayı tutukluluğu devam etti. AHM’deki davadan serbest bırakıldı. Bu Büyükelçiler de yanlış yapyıor. Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi de burada yanlış yapıyor. Neden bir davayı ön plana çıkartıyorsunuz. Diğer ülkelerin de uygulamadığı kararlar var. Yunanistan örneğin uygulamıyor. Osman Kavala’nın önemi ne? Soros’un adamı. Meşru hükümeti devirmek. Hangi demokratik ülke bunu kabul edebilir? Ama bu konu burada kalmaz. Talipte kalacağız”

Erdoğan-Biden görüşmesi Glasgow’da olacak.

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights