İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SON DAKİKA-Dışişleri’nden AA’nın Kahire bürosuna baskın açıklaması. Mısır’ın Ankara’daki maslahatgüzarı Dışişlerine çağrıldı

Haber: Sibel Yeşilmen

Konuya ilişkin olarak Dışişleri Bakanlığı bir kınama açıklaması yaparken, Mısır’ın Ankara’daki Maslahatgüzarı da Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Bakanlığın açıklaması şöyle: Anadolu Ajansı’nın Kahire Bürosu’na dün akşam Mısır güvenlik güçlerince  baskın düzenlenmesi ve  büro çalışanlarından bazılarının gerekçe gösterilmeden gözaltına alınması Türk basınına yönelik bir taciz ve yıldırma eylemidir, şiddetle kınıyoruz.

AA’ya yönelik bu şiddet eylemi, Mısır’daki yönetimin sadece basın özgürlüğüne yönelik menfi yaklaşımını değil,  demokrasi ve şeffaflık konularındaki vahim durumunu da bir kere daha gözler önüne sermiştir.

Bu pervasız tutumda basın ve ifade özgürlüğü konusunda hassas görünen Batılı ülkelerin bu ülkedeki ihlallere göz yummasının da payı bulunmaktadır.

Mısır makamlarından, Anadolu Ajansı Kahire Bürosu’nun gözaltına alınan ve  biri vatandaşımız olan çalışanlarının derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights