İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SON DAKİKA-Dışişleri’nden Fransa’ya, “İnsan hakları” dersi: “Avrupa ve evrensel insan hakları normlarına uygun hareket etme çağrısında bulunuyoruz.”

Haber: Sibel Yeşilmen

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Fransa’da güvenlik güçlerince son olaylar sonrasında orantısız güç kullanılmasının endişe ile karşılandığı bildirildi ve “Önümüzdeki dönemde de devam etme ihtimali bulunan gösterilere yönelik olarak Fransız Hükümeti’ne, Avrupa ve evrensel insan hakları normlarına uygun hareket etme çağrısında bulunuyoruz.” denildi.

Bakanlık açıklaması şöyle: Türkiye, NATO müttefikimiz Fransa’nın istikrar ve güvenliğinin, Avrupa’nın istikrar ve güvenliği bakımından arzettiği önemi de dikkate alarak, dün (5 Aralık) Fransa’da yapılan genel grev ve protesto gösterilerinde yaşanan olayları ve bilhassa güvenlik güçlerince orantısız güç kullanılmasını endişeyle karşılamaktadır.

Önümüzdeki dönemde de devam etme ihtimali bulunan gösterilere yönelik olarak Fransız Hükümeti’ne, Avrupa ve evrensel insan hakları normlarına uygun hareket etme çağrısında bulunuyoruz.

Öte yandan, dünkü gösterileri dünyaya duyurmak için görev yapmaya çalışan, aralarında bir Anadolu Ajansı muhabirinin de yer aldığı basın mensuplarının polis müdahalesiyle yaralanmalarını, basın özgürlüğüne yönelik kabul edilemez bir fiziki müdahale olarak görüyoruz. Fransız resmi makamlarının bu konuda herhangi bir özür açıklaması yapmamış olmaları da durumun vahametini artırmaktadır.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights