İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SON DAKİKA–İdlib müzakereleri sonuçsuz. Ankara, Rus heyetinin Moskova’da sunduğu harita ve kağıdı kabul etmedi. “Ankara’daki görüşmelerde verilenin aynısıydı”

Haber: Sibel Yeşilmen

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın düzenlendiği basın toplantısında, Türk ve Rus heyetleri arasında Moskova’da bugün biten İdlib görüşmelerine ilişkin olarak, “Şu ana kadarki müzakerelerden bizi tatmin edici bir sonuç çıkmamıştır. . Bize sunulan kağıdı ve haritayı biz kabul etmedik. Aslında üç aşağı beş yukarı geçen hafta Ankara’da bize sundukları haritayı Moskova’da da sundukları. Tabii ki görüşmeler devam edecek, bunlar ancak müzakereler yoluyla çözülecek şeyler . Zaten Astana, Soçi süreci bunlar için var ” dedi.

Çıkan karar bu müzakerelerin devam etmesi yönünde” değerlendirmesinde bulundu. Kalın, “Temel çizgimiz Soçi mutabakatına geri dönülmesi” dedi ve Türkiye’nin askeri gözlem noktalarının yerlerinin değişmesinin söz konusu olmadığını bildirdi. Kalın: “İdlib’te askerimize saldırı olduğunda en sert cevabın verileceğinden kimsenin şüphesi olmasın ” şeklinde konuştu.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights