İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SON DAKİKA-Washington karıştı…Trump yanlıları Kongre binasını bastı. 4 kişi hayatını kaybetti. Dışişleri’nden açıklama…

Son güncelleme tarihi 7 Ocak 2021

Haber: Sibel Yeşilmen

ABD Başkanı Trump’ın seçimlerde yenilgiyi kabul etmemesi ve vazgeçmeyeceğiz açıklaması sonrasında Trump yanlıları Biden oturumu sürerken Kongre binasını bastı, göstericiler bina içine girdi. Kongre işgal edildi. Saatler sonra Trump bir video mesaj ile göstericilere “Evinize dönün” çağrısı yaptı. Olaylarda 4 kişi hayatını kaybetti. Washington’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi.Biden: “Bu protesto değil ayaklanma” açıklaması yaptı. Trump’ın Twitter hesabı askıya alındı. Olaylar sürerken yeni gelen seçim sonuçları ile Cumhuriyetçiler Senato’daki çoğunluğu da kaybetti, Temsilciler Meclisi’nde olduğu gibi Senato’da da çoğunluk Demokratlara geçti.

Türk Dışişleri Bakanlığı ABD’deki gelişmeler üzerine:

ABD Başkanlık seçimlerinin ardından yaşanan ve bugün Kongre binasının göstericiler tarafından basılması teşebbüsüne kadar varan iç gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz.

ABD’deki tüm tarafları itidal ve sağduyuya davet ediyoruz. ABD’nin bu iç siyasi krizi olgunluk içinde aşacağına inanıyoruz.

ABD’deki vatandaşlarımızın kalabalık mekanlar ve gösteri yapılan yerlerden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. ” açıklamasını yaptı.

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights