İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk Büyükelçi öyle bir paylaşımda bulundu ki Türk vatandaşlarından tepki yağdı… İşte o paylaşım.

Sibel Yeşilmen

Türkiye’nin yabancılara Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı vermesinin yoğun olarak tartışıldığı bu günlerde, Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu’nun Büyükelçilik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım sosyal medyada Türk vatandaşlarının yoğun tepkisine neden oldu. Kariyer diplomat olmayan, Dışişleri’nden gelmeyen, dışardan atanan Büyükelçi Göksu o paylaşımda Katarlı çocuklarla görülüyor ve Büyükelçilik resmi internet sitesinden yapılan paylaşıma göre “Katar’da mukim yeni Türk vatandaşlığını kazanan Jamal ailesinin çocuklarıyla makamında bir araya geliyor”

İşte o paylaşımın altına çok sayıda yorum yağdı. “Türk vatandaşlığı bu kadar ucuz mu? Önüne gelene vatandaşlık veriliyor, Niye vatandaşlık verilmiş. Araplara vatandaşlık vermeye ne kadar meraklısınız? Kanla kazanılan vatanın vatandaşlığı para ile satılmaz ” gibi yorumlar dikkat çekti.

Büyükelçi Göksu’nun böyle bir tartışmalı dönemde konuyla doğrudan bağlantılı bu paylaşımı diplomasi kulislerinde de anlamlı ve dikkat çekici bulundu.

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights