İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk Büyükelçilerde Kararname hareketliliği

Sibel Yeşilmen

Geçtiğimiz günlerde yazmıştım: ” Ankara, yeni Büyükelçileri için Aralık ayı ortasından itibaren ilgili ülkelerden agreman istedi, cevaplar bekleniyor” diye. İşte o cevapların bir kısmı geldi, bir kısmı yolda, beklenirken, Türk Büyükelçilerde de bir hareketlilik dikkat çekiyor.

Görev yaptıkları ülkeye veda edecek olanlar veda ziyaretlerine başladı, yeni atananlar da Büyükelçi ünvanları ile nezaket ziyaretlerini sürdürüyor.

Büyükelçiler Kararnamesinde ismi olan her Büyükelçiyi elbette haber yapmayacağım çok da gerekli değil ama tesadüf odur ki denk geldi, bugün dikkatimi çeken iki görüşme olmuş. Türkiye’nin konuştuğu iki Büyükelçi birisi Tokyo’dan Washington’a gidecek olan Murat Mercan, veda temasları kapsamında Japonya Danışma Meclisi Başkanı Santo’ya nezaket ziyaretinde bulunmuş. örneğin.

Ve yine dışardan atandığı için yine Türkiye’de çok konuşulan, kariyer diplomat olmayan AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu Büyükelçi sıfatı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a bir ziyarette bulunmuş.

Bakan Selçuk, “Türkiye Cumhuriyeti Tanzanya Büyükelçisi olarak atanan Sn. Güllüoğlu’nu misafir ettik. AFAD Başkanlığı süresince başarılı çalışmalarıyla takip ettiğimiz Büyükelçimize yeni görevinde başarılar diliyorum.” diye yazmış.

Yine dikkatimi çekenler oldukça haber yapmayı sürdüreceğim. Bakalım Şubat ayı sonu gibi artık eskilerinin gitmesi, yenilerinin gelmesini beklediğimiz Büyükelçiler daha hangi faaliyetlerde bulunacaklar, takipteyim.

Bu haberler de ilginizi çekebilir: http://www.diplomasimuhabirhaber.com/ozel-haber-yeni-buyukelci-atamalari-agremanlar-istendi-ankara-cevap-bekliyor/

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights