İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk Büyükelçiliği o iddiaları yalanladı

Sibel Yeşilmen

KKTC’de pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Öncesinde bilindiği gibi kapalı Maraş’ın sahil şeridinin 46 yıl sonra açılacağı açıklamasının geldiği gün KKTC’de siyaset karıştı ve koalisyon ortağı Halkın Partisi, karardan haberi olmadığını bildirerek, hükümetten çekildi. Türk medyası haber yapmıyor, görmüyorsunuz elbette ama Türkiye’ye ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçi Ali Murat Başçeri’ye KKTC’de ciddi eleştiriler var. Hatta bu eleştirinin dozu bir ara, “Büyükelçi değil seçim militanı” şeklinde atılan manşetlerle de dikkat çekici ölçüde arttı. Büyükelçi Başçeri ve Büyükelçilik bu iddiaları yalanladı ve sert tepki gösterdi. Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’nden bugün de bir açıklama yapıldı, bu kez cevap verdikleri kişi Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ydı. Akıncı başından bu yana Türkiye’nin seçimlere müdahale ettiğini iddia ediyor ve aday olmaması yönünde tehdit dahi edildiğini iddia ediyor. Türkiye’nin böylesine “ciddi” bir iddiayı sadece Büyükelçilik açıklamasıyla yetinip, Türk Dışişleri ve Cumhurbaşkanlığı-Beştepe Sözcülerinden ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama gelmemesi ise merak uyandırıyor.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’nden bugün (9.Ekim .2020) tarihinde yapılan açıklama şöyle:

Tv2020 Kanalında bugün yayınlanan bir programa katılan Sayın Akıncı’nın dile getirdiği şahsına yönelik adaylıktan çekilmesi mesajı verildiği yönündeki ifadeleri tamamen gerçek dışıdır.

Türkiye Cumhuriyeti, seçimlerin güven içerisinde yapılması da dahil, her bir Kıbrıs Türk’ünün canını da malını da korumakta kararlıdır.

Türkiye’nin seçim malzemesi yapılmasının sakıncaları daha önceki çeşitli açıklamalarımızda da defalarca dile getirilmiştir.

Türkiye Cumhuriyetine yönelik bu rahatsız edici tavrın sürdürülmekte olması iyi niyetten uzaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights