İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye Beyrut’a arama kurtarma ekibi ve acil sağlık personeli sevk ediyor

Haber: Sibel Yeşilmen

Beyrut’taki büyük patlama sonrasında Lübnan’a destek mesajları veren Ankara’nın bölgeye göndereceği yardımlar netleşti. Buna göre, Sağlık Bakanlığı, AFAD ve Kızılay aracılığıyla bölgeye arama kurtarma ekibi ve acil sağlık personeli sevk edilecek, Sahra Hastanesi kurulacak ve tıbbi malzeme dahil, acil insani yardım malzemesi gönderilecek. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un Türkiye’nin Lübnan’a Yardımı Hakkındaki Soruya Cevabı şöyle:

Beyrut Limanı’nda 4 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen patlama sonucunda yaşanan elim olay sebebiyle Lübnan halkının acil ihtiyaçlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere gerekli çalışmalar başlatılmıştır.

Bu çerçevede, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Sağlık Bakanlığı, AFAD ve Kızılay aracılığıyla bölgeye arama kurtarma ekibi ve acil sağlık personeli sevk edilmekte, Sahra Hastanesi kurulumu planlanmakta, ayrıca ilaç ve tıbbi malzeme dahil, acil insani yardım malzemesi gönderilmektedir.

Bu zor günleri dayanışma ve işbirliği içinde bir an evvel atlatması temennisiyle dost ve kardeş Lübnan’a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights