İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yeni gelişme…10 Büyükelçilik Türkiye’de gündem olmayı sürdürüyor

Haber: Sibel Yeşilmen

“Osman Kavala derhal serbest bırakılsın” ortak açıklaması ile başta Türk Dışişleri Bakanlığı olmak üzere Ankara’da sert tepki gören 10 Büyükelçilik, ABD, Almanya, Fransa, Hollanda, Kanada, Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya, Yeni Zelanda Türkiye’de gündem olmayı sürdürüyor. Bu kez de Büyükelçiliklerin açıklaması muhalefete soruldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeleri sonrasında A Haber muhabirinin sorusu üzerine İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener şunları söyledi:

“Osman Kavala sizin tanımınıza göre Soroscu öyle mi? Peki Soros ile masaya kim oturdu. Ben ve Sayın Kılıçdaroğlu değil. Dışişleri Bakanlığına böyle bir talepte bulunulmasını doğru bulur muyuz hayır bulmayız. Ama böyle taleplerin Türkiye’ye yapılır olmasına yol açmayı da doğru bulmayız dolayısıyla Rahip Brunson’ı hatırlatan eylem ve söylemlerden Türkiye’nin uzak durmasını, Türkiye’nin itibarini öne koymasını tavsiye ederiz. dolayısıyla bütün bunların önüne geçecek tek yol Türkiye’de hukukun , yargının işletilmesidir. “

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights