İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

O Büyükelçi Dışişleri’nde

Son güncelleme tarihi 9 Nisan 2021

Haber: Sibel Yeşilmen

İtalya’nın Ankara Büyükelçisi, Başbakan Draghi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik ifadeleri nedeniyle Türk Dışişlerine çağrıldı.

Dışişleri Bakanlığı’nın konuya ilişkin açıklaması şöyle: Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakcı tarafından İtalyan Büyükelçi’ye, göreve atamayla gelmiş İtalya Başbakanının, Avrupa’da en yüksek halk oyu desteğiyle seçilmiş bir lider olan Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik sözlerini kuvvetle kınadığımız, Türkiye-İtalya dostluğu ve müttefikliğiyle bağdaştıramadığımız bu hadsiz ve çirkin ifadelerin derhal geri alınmasını beklediğimiz vurgulanmıştır.

Büyükelçiye, AB Konsey ve Komisyon Başkanlarının ahiren ülkemize gerçekleştirdikleri ziyaretin protokol düzenlemeleri hakkında bilgi sahibi olmadan yapılan açıklamaların kabul edilemez olduğu, Türkiye’nin misafirperverliğini kimsenin sorgulayamayacağı, ülkemizin AB içindeki anlamsız ve kötü niyetli tartışmalara taraf olmayacağı ve Türkiye-AB olumlu gündemini baltalamaya yönelik çabaları nafile bulduğumuz da bildirilmiştir.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da yaptığı açıklamada “Atanmış İtalya Başbakanı Draghi’nin kabul edilemez popülist söylemini ve seçimle göreve gelmiş Cumhurbaşkanımız hakkındaki çirkin ve hadsiz ifadelerini kuvvetle kınıyor, kendisine iade ediyoruz. “dedi.

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights