İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kimsenin şüphesi olmasın

Son güncelleme tarihi 25 Şubat 2021

Haber: Sibel Yeşilmen

Yunanistan Hava Kuvvetlerine ait 4 F-16, Kuzey Ege’nin uluslararası sularında bilimsel ve teknik araştırmalar yapan “TCG Çeşme” gemisini taciz etti.

Milli Savunma Bakanı Akar tacize ilişkin olarak “Maalesef Yunan komşularımızın sık sık yaptığı taciz hareketlerinden biri. Dün meydana geldi. Bizim de kendimize göre kurallarımız var, kurallar çerçevesinde gerekli karşılık verildi. Orada yaptığımız çalışma tamamıyla hidrografik bir çalışma, depremle alakalı bilimsel, teknik bir çalışma. Daha önce Yunan komşularımızın kendilerinin de yaptığı bir çalışma. Kendi alanımızda kendimizle alakalı bilimsel, teknik çalışmamızı yaparken bu şekilde bir tacizin uygun olmadığını, iyi komşuluk ilişkilerine yakışmadığını hep birlikte görüyoruz. Biz her zaman söylediğimiz gibi diyalogdan yanayız, iyi komşuluk ilişkilerinden yanayız, uluslararası hukuka uyulmasından yanayız fakat maalesef zaman zaman bu tür hareketler oluyor. Bu konuda bizim tavrımız, kararımız, yapacağımız işler belli. Bundan kimsenin şüphesi, endişesi olmasın.” diye konuştu.

Edinilen bilgiye göre, Araştırma gemisine yaklaşan 4 Yunan savaş uçağından biri, 2 deniz mili mesafede “chaff fişeği” bırakarak tacizde bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Yunan savaş uçaklarının 1000 metre irtifadan yaptıkları tacize yönelik gerekli karşılığın verildiğini belirtti.

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights