İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AB Türkiye Temsilciliği’nin Türkçe-Arapça yeni eğitim yılı mesajı tartışma yarattı. “Arapça ne zaman resmi dil oldu?”. AB sonunda mesajı yayından kaldırmak zorunda kaldı.

Son güncelleme tarihi 11 Eylül 2019

Haber: Sibel Yeşilmen

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu bugün Twitter sayfasından bir mesaj yayımladı. Mesajında yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle öğrencilere eğlenceli bir yıl diledi. Ancak Türkçe ve Arapça verilen bu mesaj tartışma yarattı. Pek çok kişi “Arapça ne zaman resmi dil oldu? ” sözleriyle tepkisini dile getirdi. Yoğun tepkiler bitmeyince AB Türkiye temsilciliği sonunda mesajı “Yanlış anlamalar” olduğunu bildirerek yayından kaldırnmak zorunda kaldı.

Sosyal medyada pek çok kişi bu mesajın neden Arapça yazıldığına anlam veremediğini bildiren tepkiler verirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Dışişleri Bakanlığı’nı da etiketleyerek Türkiye’den konuya reaksiyon göstermesini isteyen mesajlar paylaştılar.

AB Türkiye temsilciliği yoğun tepkiler üzerine önce olaya açıklık getirmeye çalıştı. Temsilcilik, ” Bugün yayımladığımız mesajımıza gelen bazı yorumlara ilişkin olarak iletişimde Türkçe ve İngilizce dillerini kullandığımızı açıklığa kavuşturmak isteriz.
Son üç yıldır Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT) hakkındaki bilgilendirme amaçlı sosyal medya mesajlarımızda, AB Türkiye Delegasyonu olarak, ortaklarımız gibi, Türkçe ve İngilizce’nin yanı sıra Arapça da kullanmaktayız.
Türkiye’de yaşayan Suriyelilere yönelik yayımlanan bu mesajların amacı, Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT) altında eğitim, sağlık, insani yardım, göç yönetimi, alt yapı…
.. ve sosyo-ekonomik alanlarda yürütülen ortak projeler kapsamında yapılanlar hakkında, kendi dillerinde bilgi vermektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. ” diye yazdı.

Ancak tepkiler bu açıklama sonrasında da dinmek bilmedi.

En sonunda da AB Temsilciliği, “Yeni eğitim yılının başlaması vesilesiyle Türk öğrencilere ve Türkiye’de yaşayan Suriyeli öğrencilere ulaşmak amacıyla yayımladığımız sosyal medya mesajımızı, yanlış anlaşılmalara neden olduğu için yayından kaldırıyoruz. ” diyerek paylaşımı geri çekti.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights