İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zafer kazandı

Son güncelleme tarihi 5 Nisan 2022

Sibel Yeşilmen

Altı muhalefet partisinin oluşturduğu muhalefet ittifakı başarılı olamadı, aldıkları oy oranı beklentinin çok altında kaldı ve Macaristan’da Pazar günü yapılan genel seçimleri yeniden 12 yıldır iktidarda olan Viktor Orban büyük bir zaferle kazandı. Orban seçimleri böylece 4.kez kazanmış oldu.

Viktor Orban konuşmasında ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü ve demokrasi konusunda kendisini eleştiren ve hiç haz etmediği AB’ye gönderdiği mesajda, “Öyle büyük bir zafer kazandık ki, bu zafer Brüksel’den değil Ay’dan bile görünüyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim zaferinden dolayı Orban’ı arayarak tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Orban ile telefonda görüştü

Görüşmede, Türkiye-Macaristan ilişkilerinin yanı sıra Rusya-Ukrayna Savaşı dâhil bölgesel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Macaristan Başbakanı Orban’ı dördüncü seçim zaferi dolayısıyla kutlayarak, seçim sonuçlarının dost ve müttefik Macar halkı için hayırlı olmasını diledi.

Gücünü ortak tarih ve kültürden alan ikili ilişkileri, yeni dönemde birlikte daha ileri seviyeye taşıyacaklarına inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayii alanında yakaladıkları ivmeyi sürdürmenin ve iş birliği kapsamını genişletmenin ortak menfaat olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasında barışın tesisine yönelik sürdürdükleri yoğun diplomatik gayretleri de anlattı.

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights