İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SON DAKİKA-Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Libya açıklaması


Haber: Sibel Yeşilmen

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup toplantısında yaptığı açıklamada, “Darbeci Hafter masada yalan darbesi yaptı” diyerek, “Ateşkesi imzalamaya yanaşmadı, Moskova’yı terketti, Moskova’dan kaçtı. Şu anda belge, evrak herşey bizim elimizde biz görevimizi yaptık, bundan sonrası Sayın Putin ve onun ekibine aittir” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Tabii, darbeci Hafter’in daha önceki anlaşmalardaki sicilinin hiç iyi olmadığını biliyoruz. 2015’teki anlaşmada işine gelen kısımları uygulayıp diğer kısımları tanımayan bir zihniyetin, bugün ateşkesi reddetmesi, şahsen bizi çok şaşırtmadı. Ancak bu defa, geçmişten farklı olarak işin içinde Türkiye var. Her şeye rağmen dün Moskova’da yürütülen görüşmeleri, darbeci Hafter’in gerçek yüzünün uluslararası kamuoyuna göstermiş olması bakımından olumlu buluyoruz” diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki günlerde darbeci Hafter ile ülkenin meşru yönetimi arasında yapılacak tercihleri dikkatle takip edeceğiz. Ülkenin meşru yönetimine ve Libya’daki kardeşlerimize saldırılarını sürdürmesi halinde, darbeci Hafter’e hak ettiği dersi vermekten de asla geri durmayacağız.” dedi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights