İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Milli Savunma Bakanı Akar: “Yunanlılar korkuyorlar”

Son güncelleme tarihi 30 Aralık 2020

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye ve Yunanistan arasında istikşafi ve güven artırıcı önlemler çerçevesinde yapılan ve NATO Karargâhındaki ayrıştırma görüşmelerine değindiği açıklamasında, “Bunların hepsine biz ‘evet’ diyoruz, Yunan tarafı hiçbirine gelmiyor. Neden? Çünkü çekiniyorlar, korkuyorlar. ” dedi.

Bakan Akar şunları söyledi: “Neden korkuyorlar? Haklı değiller. Biz haklıyız onun için de güçlüyüz. Onun için hiçbir toplantıdan uzak durmamız söz konusu değil. Bu münasebetlerimizi bu şekliyle sürdürüyoruz. Diyoruz ki bir an önce oturalım, konuşalım iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde, uluslararası hukuka uygun şekilde, diyalog yoluyla bütün sorunlarımıza siyasal çözümler bulalım. Gerginliği giderelim tırmandırmayalım olayları. Fakat kendileri gece gündüz Türkiye’yi tahrik etmek, gerilimi artırmak için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Niçin? Çünkü bunlar kendilerine değil dayandıklarına, arkalarında kim varsa onlara güveniyorlar. Fakat o güvendikleri dağlara da kar yağdı. AB Zirvesinde bir-iki devlet dışında kimse bunların şımarık muhakemeye dayalı, bencil isteklerine evet demedi.”

Türkiye’nin bu konuda sadece sahada değil, masadaki mücadelesini de sürdürdüğünü vurgulayan Bakan Akar, “Üçüncü ülkelerden istediğimiz tek şey objektif olmalarıdır” dedi.

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights