İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’de “Terbiyesiz herif” tartışması.

Son güncelleme tarihi 18 Şubat 2021

Haber: Sibel Yeşilmen

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Operasyonun sorumlusu elbette aynı zamanda başkomutan ve yürütmenin başı olan Cumhurbaşkanından, Milli Savunma Bakanı, askerinden, polisine kadar Türkiye Cumhuriyeti devletidir. ” dedi. Erdoğan bu açıklamayı Kabine toplantısı sonrasında yaptı.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gara’da 13 vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sorumlu tutmuştu. Cevap gecikmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu’na: “Utanmadan, sıkılmadan 13 şehidimizle ilgili olarak ‘bunun sorumlusu Cumhurbaşkanıdır’ diyorsun. Ya sen ne yüzsüzsün, sende yüz var mı? Sen nasıl oluyor da 5 yıldır 6 yıldır bu şehitlerimizi yakından takip eden bizlere ‘bunların sorumlusu Cumhurbaşkanıdır’ diyorsun? Terbiyesiz herif. Sana Milli Savunma Bakanımı gönderiyorum, sana İçişleri Bakanımı gönderiyorum, seni bilgilendirsinler diye, sen bunlara layık değilsin. Utanmadan, sıkılmadan kalkıp Cumhurbaşkanına fatura kesmeye kalkıyorsun.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise yayınladığı video mesajında, kendisine terbiyesiz herif diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Bugün Erdoğan bana hakaret ediyor, kontrolünü kaybediyor terbiyesiz bile diyor. niçin söylüyor bunları ben 16 şehidimizin hakkını savunduğum için. ben sonuna kadar savunmaya devam edeceğim, o 5 sorunun cevabını mtlaka senden alacağım. Hangi gerekçeyle hakaret ediyorsun, işin reklamına kaçıyorsun” dedi.

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights