İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Göreve başladı

Sibel Yeşilmen

Fatih, Kanuni ve Yavuz’un ardından hidrokarbon arayan Türkiye’nin 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle görevine başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taşucu Limanı’nda Abdülhamid Han Sondaj Gemisini İlk Görev Yerine Uğurlama Töreni’ne katıldı. Erdoğan, “Abdülhamid Han sondaj gemimiz, Türkiye’nin enerji alanındaki yeni vizyonunun sembolüdür.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Abdülhamid Han Gemimizi, Gazi Paşa’nın 55 kilometre açığındaki Yörükler-1 kuyusuna uğurlayacağız. Yörükler-1 kuyusu, Doğu Akdeniz’deki kapsamlı iş planımızın ilk adımıdır.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

“Uluslararası anlaşmalarla garanti altına alınmış haklarımızı hariçten gazel okuyarak, uydurma haritalarla yok saymak isteyenlere, bu lokmanın onların boğazından geçmeyecek kadar büyük olduğunu da hatırlatmak isterim. Haklarımızı korumak için gerektiğinde dişe diş mücadele vermekten çekinmedik, çekinmeyeceğiz. Türkiye’nin dostluğunun ve müttefikliğinin özellikle karşısında yer almaktan çok daha değerli, çok daha kazançlı, çok daha doğru bir yaklaşım olduğunu görmek için son dönemdeki gelişmelere bakmak yeterlidir. Kısaca söylemek gerekirse bizimle birlikte yol yürüyen kazanır, bize karşı yol yürüyen ise kaybeder.

Bu duygularla Abdülhamid Han sondaj gemimize yolun açık, sondajın bereketli olsun diyoruz. Gemi personelimize başarılar diliyoruz.”

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights