İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk askeri personel Azerbaycan’da

Son güncelleme tarihi 30 Aralık 2020

Haber: Sibel Yeşilmen

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Rusya ile varılan mutabakat gereğince kurulacak olan Ortak Merkez’de görev yapacak Türk personelin Azerbaycan’a gittiğini açıkladı.

Savunma ve güvenlik konularına ilişin değerlendirmelerde bulunan Bakan Akar, Azerbaycan’ın 30 yıldır işgal altında kalan topraklarını “Tek Vatan Harekâtı” ile kurtardığını söyledi.

Bakan Akar, 44 günde başarıyla tamamlanan harekâtın ardından 9 Kasım’da ateşkes ilan edildiğini belirterek, sonrasında Rusya Savunma Bakanı ile yaptıkları mutabakatla Ortak Merkezin çalıştırılmasını kararlaştırdıklarını anımsattı. Bakan Akar, “Personelimiz Azerbaycan’a gitti, orada hazır bekliyor. Ortak Merkezin inşasının bitmesi ve faaliyete geçmesinin ardından bir general, 35 subayımız derhâl göreve başlayacaklar” diye konuştu.

Bunun yanı sıra mayın ve el yapımı patlayıcı ile mücadele kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının oradaki faaliyetlerinin devam ettiğini aktaran Bakan Akar, “İnsani yardım faaliyetleri çerçevesinde Azerbaycanlı kardeşlerimize elimizden gelen desteği yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Azerbaycanlı can kardeşlerimizin haklı, şerefli mücadelelerinde onların yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” dedi.

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights