İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ankara, “Acil tam ateşkes ” istedi …

Son güncelleme tarihi 9 Kasım 2023

Sibel Yeşilmen

ABD Dışişleri Bakanı Blinken dün gece geç saatlerde geldiği Ankara’da bugün temaslarda bulundu.

Blinken ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yaklaşık 1 buçuk saat ikili görüşme yaptı. Ardından da heyetlerarası görüşme gerçekleşti.

Heyetlerarası görüşmede, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan’ın da bulunması dikkat çekti. Oysaki Dışişleri teamüllerine göre Türk Büyükelçiler konuk Cumhurbaşkanı, Devlet Başkanlarına eşlik eder, Dışişleri Bakanlarına değil.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre görüşmede Dışişleri Bakanı Fidan, Blinken’a, İsrail’in Gazze’de sivilleri hedef almasının ve insanları yerlerinden etmesinin önlenmesi, acilen tam ateşkes ilan edilmesi gerektiğini vurguladı. Sivillerin zarar görmemesi, insani yardımların sürekli ve kesintisiz biçimde ulaştırılmasının temini konusunda her iki taraf da görüş birliği içinde olduklarını teyit etti.

“Türkiye ve ABD, Gazze’de sivillerin zarar görmemesi, insani yardım ulaştırılmasının gerekliliği ve iki devletli çözüm konusunda mutabık. Bugünkü görüşmede iki devletli çözüm için birlikte çalışmanın gereği de vurgulandı.”

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Fidan, ABD’li mevkidaşı Blinken’a Gazze’de sivil hedeflerin bombalanmasının, alt yapının tahrip edilmesin kabul edilemez olduğuna da dikkati çekti. İsveç’in üyeliği çerçevesinde NATO’nun genişleme sürecinin, ikili ve bölgesel konuların da ele alındığı kaydedildi. 

H&M Many GEOs
Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights