İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ankara sertleşti: “Devam ederse cevabını misliyle alırlar”

Son güncelleme tarihi 21 Ağustos 2020

Oruç Reis Doğu Akdeniz’deki seyrini sürdürürken bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İsviçre’de temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Yunanistan’a yönelik sert mesajlar geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gemilerimize yapılacak saldırıyı cevapsız bırakamayız. Dün böyle bir durum söz konusu oldu, Kemal Reis gereken cevabı verdi. Devam ederse cevabını misliyle alacaktır” dedi. “Ayın 23’üne kadar Oruç Reis ‘in çalışmalarını sürdüreceğinin belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Merkel ile bu konuları dün konuştuk. Bizden ricası 23’ünden sonra danışmanlarımızın yapacakları çalışmalar neticesinde bu işi yumuşatıp korumacı anlayış içerisinde süreci geliştirelim dediler. Mutabık kaldık. Sayın Merkel benden sonra Miçotakis ile bir görüşme yaptı. Umarım onu bizim söylediğimiz çizgiye çekmiş olur.” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise İsviçre’de yaptığı açıklamada, “Yunanistan’ın aklıselim davranması lazım. Oruç Reis gemimizi taciz etme gibi girişimlerde bulunmasın. Karşılığını alır” dedi. Bakan Çavuşoğlu, Fransa’ya da sert çıktı:, “Fransa’nın özellikle gerginliği artıracak adımlardan kaçınması lazım. Böyle kabadayılıkla bir yere varamazlar. Bu tür adımların da Türkiye üzerinde bir etkisinin olmayacağını söylemek isterim” diye konuştu.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights