İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dışişleri’nde…

Son güncelleme tarihi 27 Eylül 2022

Sibel Yeşilmen

Dışişlerine çağrılan Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi’nden adalardaki ihlallere son verilmesi ve gayriaskeri statüyü ihya etmesi istendi.

Türkiye, Yunanistan’ın Midilli ve Sisam Adalarına ABD menşeili zırhlı araçları konuşlandırmasını Yunanistan ve ABD nezdinde protesto etti, nota verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Yunanistan bizim ne siyasi ne askeri ne de ekonomik olarak muhatabımız ve dengimiz değil” dedi. Erdoğan:”Komşumuz Yunanistan’ın her tarafı buram buram tahrik ve provokasyon kokan politikalarını ibretle takip ediyoruz.”Yunanistan’ın dört bir yanına yapılan işgal görünümlü yabancı askeri yığınaklar bizi değil asıl Yunan halkını rahatsız etmelidir.””Yunanistan’a karşı gerektiğinde ülkemizin hak ve menfaatlerini elimizdeki tüm imkanları kullanarak savunmaktan geri kalmayız.” ” diye konuştu.

Türkiye, ABD’ye verdiği protesto notasında, Doğu Ege adalarının statüsüne riayet etmesini ve silahların statünün ihlali için kullanılmaması konusunda tedbir almasını istedi.

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights