İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ankara’dan üst düzey heyet Moskova’ya gidiyor. Heyette Dışişleri, Savunma Bakanlıkları ile İstihbarattan yetkiler bulunacak.

Haber: Sibel Yeşilmen


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küresel Mülteci Forumu için bulunduğu İsviçre’nin Cenevre kentinde gazetecilerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın açıkladığı metne göre, gazeteciler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı son telefonda görüşmesini sordular. “Türkiye’nin Libya’ya asker gönderme planı da gündeme geldi mi? Görüşmenizin içeriğine ilişkin bilgi verebilir misiniz? sorusunu Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle yanıtladı:

Biz bir görevlendirme yaptık. Bu görevlendirme kapsamında, dışişleri bakan yardımcısı, savunma bakan yardımcısı ile istihbarattan ve ulusal güvenlikten oluşan bir heyetle, kısa bir zaman içerisinde arkadaşlarımız Moskova ziyareti yapacaklar. Muhatapları ile bölgesel konuları etraflıca ele alacaklar. Bizler yapıcı ve kısa sürede netice alıcı bir görüşme olmasını Sayın Putin’den istedik ve kendileri de aynı şekilde talimatları vereceklerini söylediler. Hem Libya hem de Suriye konularını görüşmeleri konusunda mutabık kaldık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Sevr’in ters köşe edilmesi” derken neyi kastediyorsunuz? Biraz daha açabilir misiniz? sorusuna ise, “Anlaşmayı şöyle bir gözden geçirirseniz, onu bir ters köşe yapınca, ne demek istediğimizi görürsünüz.” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya ile son mutabakat sonrasında gelinen aşamayı ise;

“Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj yakın zamanda geldi ve tekrar bir görüşme yaptık. Yeni ne gibi adım atılabilir, bunları konuştuk. Türkiye-Libya arasındaki süreci daha da hızlandıracağız. İhtiyaçları olursa, onlara her an yardıma hazır olduğumuzu söyledik. Askeri ve güvenlik iş birliğinden tutun da denizlerdeki hukukumuz noktasında atılan, atılacak adımlara varıncaya kadar hazırız. ” sözleriyle anlattı.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights