İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bugün beklenen büyük gösteriler öncesinde Büyükelçi bizzat uyardı: “Kalabalık yerlerden uzak durun”

Son güncelleme tarihi 9 Ocak 2021

Haber: Sibel Yeşilmen

25 Ekim yani bugün Irak için önemli bir gün. Zira, Irak’ta başta başkent Bağdat olmak üzere birçok şehrinde hükümet karşıtı büyük gösteriler bekleniyor. İşsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmetinde yetersizlikleri protesto etmek amacıyla halk yeniden sokaklara çıkacak. Bu durum Hükümeti tedirgin ederken, iletişim üzerindeki baskıyı arttırmış ve sosyal medyaya ulaşımda sıklıkla zorluklar yaşanmıştı.Ancak yine de sosyal medya üzerinden çağrılar devam etmişti ve bugüne gelindi.

Bu durum Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliğini de harekete geçirdi. Büyükelçi Fatih Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Irak’ta bulunan veya Irak’a seyahat etmeyi planlayan vatandaşlarımıza, Irak’ta meydana gelebilecek gösteriler bağlamında yapılacak uyarıları yakından takip etmelerini,kalabalık yerlerde bulunmaktan kaçınmalarını ve kişisel güvenliklerine dair dikkatli olmaları tavsiyesinde bulundu.

Büyükelçi Yıldız’ın uyarısı şöyle devam ettti:

Acil yardıma ihtiyacı olabilecek vatandaşlarımızın, mesai saatleri dışında ve haftasonu +964 771 233 9023 numaralı mobil telefon numarasından Büyükelçiliğimize ulaşmaları mümkündür.
Mesai gün ve saatlerinde ise, Irak’taki vatandaşlarımız ile yakınlarının olabilecek yardım ihtiyaçları için, Büyükelçiliğimize ait +964 790 190 94 06 numaralı telefondan ve embassy.baghdad@mfa.gov.tr e-posta adresinden Büyükelçiliğimize ulaşmayı sürdürmeleri rica olunur.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights