İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Savaş suçlusu”

Son güncelleme tarihi 17 Mart 2022

Sibel Yeşilmen

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için “O bir savaş suçlusu.” ifadesini kullandı. Biden “Gördüğümüz onca şeyden sonra Putin’i savaş suçlusu olarak nitelemeye hazır mısınız?” sorusuna önce “Hayır.” yanıtını verdi, sonra geri dönerek Putin için “O bir savaş suçlusu.” dedi.

ABD Kongresi ortak oturumunda kongre üyelerine hitap eden Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturulması ve S-300 gibi hava savunma sistemleri konusunda ABD’den destek istedi. ABD Başkanı Biden Ukrayna’ya 800 milyon dolarlık güvenlik ve savunma teçhizatını içeren yeni bir yardım paketi açıkladı.

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Moskova’yı ziyaret ediyor. Çavuşoğlu ve Lavrov bir araya geldi. Görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında, Lavrov: “Ankara pragmatik bir çizgi izliyor. Yaklaşımı son derece dengeli. ABD sömürgeleri tarafından Rusya’ya karşı uygulanan tek taraflı yaptırımlara katılmadı.” dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise yaptığı açıklamada, “Ateşkesin sağlanması için çaba sarf ettik, ediyoruz” derken, “Tansiyonun düşürülmesi ve diplomasiye alan açılması konusunda üzerimize düşeni yaptık” şeklinde konuştu. Çavuşoğlu ayrıca Mariupol’da mahsur kalan Türk vatandaşlarının biran evvel tahliyesinin öneminin altını çizdi.

Çavuşoğlu yarın da Ukrayna’ya geçecek.

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights