İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Doğru da değil, mümkün de değil!!!

Haber: Sibel Yeşilmen

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da Suriyeli ve Afgan mültecilere ilişkin konuştu. Bakan Çavuşoğlu, “Şu anki Afganistan’daki durum nedeniyle insanları hemen göndermek doğru da değil, mümkün de değil. Bir muhatap da yok zaten.” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, ” Başta BM Mülteciler Yüksek Komiserliği olmak üzere, Suriye başta olmak üzere mültecilerin ülkelerine döndürülmesi için çalışmalarımız var.” diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu şunları söyledi:

Artık mültecilerin güvenli bir şekilde ülkelerine döndürülmesi, gönderilmesi için uluslararası toplumdan daha iyi bir destek görmeye başladık. Bu işin ciddiyetini anladılar. Türkiye’de bu işin bir sorun olduğunu görüyoruz, toplumda bir rahatsızlık da var. Bu işe sadece güvenlik açısından bakmak da doğru değil. Irkçı ve faşizan bir yaklaşımla bakmak son derece yanlış. Diğer taraftan toplumsal bir sorun ise bunu hep birlikte sakin bir şekilde değerlendirip yani yeni politikalar üreterek buna bir çare bulmak gerekiyor. İçişleri Bakanlığımız başta olmak üzere tüm ilgili kurumlarımız çalışıyor, bu anlamda da gerekli altyapı çalışmaları da sürüyor.”

Mission News Theme by Compete Themes.
error: Content is protected !!
Verified by MonsterInsights